Feel the Burnley_Banner_1

Photographer - Simon Wilson 

Feel the Burnley

This project sought to alter an existing 1910 villa, while honouring the heritage and environment of its suburban location. Clad in a modern refined cloak, derived from the ‘white picket fence’ the home transitions from old to new seamlessly, yet still surprisingly, as the living area opens onto spacious and modern decking. Terraced stairs lead down to a lower-level pool and north facing backyard, where the view back toward the house evokes a grander feeling of a social and lively house, in comparison to the quaint character of the front of the home. 

Date
2021

Location
Auckland

Feel the Burnley_Front Entrance_Simon Wilson_53 REMOVED
Feel the Burnley_Original Detail_Simon Wilson_3
Feel the Burnley_Cladding Detail_Simon Wilson_2

 

A key aspect of the brief was to create interdependent spaces across the levels that were united by functional entertainment areas and a confident aesthetic.

A key aspect of the brief was to create interdependent spaces across the levels that were united by functional entertainment areas and a confident aesthetic.

Feel the Burnley_Dining_Simon Wilson_5
Feel the Burnley_Kitchen_Simon Wilson_6
Feel the Burnley_Bathroom_Simon Wilson_8
Feel the Burnley_Wine Cellar_Simon Wilson_7

A featured wine cellar offers a way to create a space of retreat that is clearly different from the open, light-filled living area upstairs.

A featured wine cellar offers a way to create a space of retreat that is clearly different from the open, light-filled living area upstairs.

Feel the Burnley_From Pool_Simon Wilson_10
Feel the Burnley_From Garden _Simon Wilson_1
EW_Logotype

  

07 839 0095
office@edwardswhite.co.nz

07 839 0095
office@edwardswhite.co.nz

07 839 0095
office@edwardswhite.co.nz

Level 3
The Riverbanks
286 Victoria Street
Hamilton

148 Durham Street
Tauranga

The Mezzanine
The Riverbank Lane
298 victoria street
Hamilton

The Mezzanine
The Riverbank Lane
298 victoria street
Hamilton

glyph-logo_May2016-01